معجون عسل مغز ترکيبي از عسل طبيعي و چهار مغز پسته ، بادام ، گردو و بادام هندي مي باشد که سرشار از پروتئين و مواد معدني بوده و بسيار مقوي و انرژي زا است. در ادامه با رويال براي معرفي خواص معجون عسل مغز همراه باشيد.
عسل جايگاه ويژهاى در سفره غذايي خانوادههاى ايرانى دارد. افرادي که عسل را در ميان وعدههاى غذايى خود جاي مىدهند از خطر بسيارى از بيمارىها مصون ميمانند. بزرگترين ويژگى عسل اين است که تا مدتها بدون نگرانى از فاسد شدن مىتوان آن را نگهدارى و استفاده کرد.
ترکيب عسل با چهار مغز گردو، بادام هندي، پسته و بادام که هر چهار مغز از مواد مغذى و گرم هستند، طعم عسل را بسيار متفاوت و دلچسبتر ميکند. اين چهار مغز حدود بيست نوع پروتئين در خود دارند که در صورت مخلوط شدن با عسل خواص خوراکى و درمانى عسل را دو چندان مىکند. مصرف معجون عسل مغز باعث کاهش کلسترول خون ميشود.
اين معجون حاوي امگا 3، آهن، آنتياکسيدان، منيزيم، سديم، پتاسيم، کلسيم، فيبر، گوگرد، روي، پروتئين، انواع ويتامينها مانند A ، D ، E، گروه ويتامينهاي B مانند B1، B2، B3، B6، B12، اسيد فوليک، سلنيوم، مس و اسيدهاى چرب غيراشباع که براى بدن مفيد و حياتى هستند، است.
نکته مهم ديگر که بايد به آن توجه داشت اين است که معمولا اغلب بيماريها ازجمله مشکلات ناباروري و دردها، ناشي از طبع سرد هستند. معجون عسل مغز چون طبع گرمي دارد سبب تقويت اعصاب و رحم ميگردد. در واقع همانطور که غذاهاي سرد سبب سردي و بيماري ميگردد، غذاهاي گرم (حاوي باز) سبب بهبود و درمان آنها ميشود. مغزها همه گرم و خشک و عسل گرم و تر است. بنابراين معجون عسل مغز هم براي تقويت اسپرم و تخمک مفيد است هم براي ناراحتيهاي گوارشي که ناشي از سردي معده ميباشند.
عسل طبيعي به دليل داشتن آنزيمهاي گوارشي از قبيل آميلاز، ساکاراز، ليپاز و… به هضم غذا کمک ميکند. عسل از ديدگاه منابع طب سنتي طبيعت گرم دارد و دفع کننده بلغم، سودا و رطوبت هاي بدن از عمق بدن و سر ميباشد. آنزيمهاي عسل باعث تقويت فرايندهاي هضم رودهاي و فعالسازي عملکرد مخاط معده ميشود. مصرف روزانه آن باعث افزايش گلبولهاي سفيد و قرمز خون ميگردد و مصرف آن توسط مادران شيرده و نوزادان و کودکان، اثرات مثبت فراواني روي رشد کودکان دارد. عسل خواص ضد ميکروبي قوي دارد و تقريبا تمام انواع باکتريها و ويروسها بعد از چند ساعت در آن زنده نميمانند. همچنين گذاشتن عسل روي زخم باعث تحريک جريان خون و لنف در ناحيه شده و باعث تسريع در بهبود زخم ميشود.
وجود مقدار زيادى امگا 3 در گردو باعث تقويت حافظه و جلوگيري از فراموشى و آايمر، درمان ميگرن، استرس، افسردگى، بيمارىهاى قلبى، رماتيسم، سرطان و باعث تنظيم سوخت و ساز بدن مىشود.
از سوي ديگر گردو سرشار از فيبر است. فيبرهاي غذايي تأثير بسيار خوبي روي عملکرد رودهها ميگذارند. در واقع باعث ميشوند روده ها کار دفع را راحتتر انجام دهند. همچنين بايد بدانيد که مصرف 25 گرم گردوي تازه حدود 15 درصد نياز روزانهي ما به ويتامين E را تأمين ميکند. حتماً هم ميدانيد که ويتامين E ويتامين جواني است. يعني چين و چروک را از پوست دور ميکند. علاوه بر اين گردو حاوي آنتي اکسيدان هاي بسيار قوي ميباشد که اثرات منفي راديکالهاي آزاد را خنثي ميکنند. راديکالهاي آزاد مولکولهايي هستند که به سلولهاي پوست آسيب ميرسانند و باعث پيري آنها ميشوند. توجه داشته باشيد با مصرف گردو علاوه بر ويتامين E، ويتامينهاي ديگري مانند ويتامين B، پتاسيم، آهن، مس و روي نيز عايدتان ميشود.
پسته سرشار از آهن است و براى درمان کم خونى بسيار توصيه ميشود. همچنين از پسته براى تقويت بينايى، تقويت معده و درمان سرفه استفاده مىگردد. مصرف پسته در پيشگيري از بيماري هاي قلبي و عروقي تاثير بسزايي دارد. همچنين براي آرامش و تنظيم ضربان قلب و آرام کردن اعصاب مفيد است و کلسترول بد را کاهش مي دهد. خوردن پسته نيروي جنسي و مغز و ذهن را تقويت ميکند. براي آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفيد است و براي باز کردن مجاري کبد مصرف پسته توصيه ميشود. پسته معده را تقويت کرده و اسهال معمولي و اسهال خوني را درمان ميکند.
بادام داراى آنتى اکسيدان و ضد سرطان و ضد پيرى و آايمر است. مصرف بادام باعث تنظيم قند خون و فشار خون و حفاظت بدن از بيمارىهاى قلبى مىشود. همچنين بادام داراي مقادير زيادي منيزيم و پتاسيم است که از گرفتگي عضلاني جلوگيري ميکند. علاوه بر اين بادام داراي مقدار زيادي چربي غير اشباع است که موجب پايين آوردن کلسترول بد (LDL) و کاهش بيماري هاي قلبي ميگردد. از سوي ديگر بادام به خاطر دارا بودن ويتامينها و پروتئين و آهن ، انرژي مورد نياز بدن را در طول روز تامين ميکند.
اين مغز لذيذ لوبيايي شکل، سرشار از ويتامين هاي A و E و املاح معدني مس، منيزيم، فسفر، روي و همچنين چربي و پروتئين است. اسيد اولئيک موجود در آن، چربي غيراشباعي است که براي قلب مفيد بوده و يکي از ويژگيهاي بادام هندي مس فراوان آن است. مس به همراه آهن نقش مهمي در ساخت هموگلوبين داشته و از کم خوني جلوگيري ميکند. اين عنصر در حذف راديکالهاي مضر بدن موثر بوده و نقش اساسي در تشکيل غلاف ميلين سلولهاي عصبي داشته و در تشکيل رنگدانههاي ملانين پوست و مو نقش مهمي ايفا ميکند.
مغز بادام خام | 20 گرم |
گردو | چهار عدد |
پسته خام | 15 گرم |
فندق خام | 10 گرم |
بادام هندي خام | 10 گرم |
عسل | سه قاشق غذاخوري |
خرما | هفت عدد |
موز | يک عدد |
پودر نارگيل | يک قاشق غذاخوري |
آب | سه ليوان |
کنجد | يک قاشق غذاخوري |
زعفران | نصف قاشق چايخوري |
عرق بيدمشک | يک ليوان |
گلاب | يک ليوان |
سيب | يک عدد |
براي تهيه معجون عسل مغز همه مواد را داخل مخلوطکن بريزيد تا به خوبي مخلوط شوند؛ معجون عسل مغز آماده است؛ اين معجون را روزانه دو تا سه ليوان ميل کنيد؛ البته ميتوانيد مغز بادام را در آب ولرم بريزيد و پوست آن را بکنيد سپس به همراه ساير مواد در مخلوطکن بريزيد.
درباره این سایت